1 Şubat 2013 Cuma

Entelköy Efeköy’e Karşı Film Açıklaması :




Entelköy Efeköy’e Karşı Film Açıklaması :

Entelköy Efeköy’e Karşı; 2011 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde çekilen, Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği bir komedi filmidir. 2 Aralık 2011 tarihinde vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Şahin Irmak, Emin Gürsoy, Ayşe Bosse, Nejat Yavaşoğulları gibi isimlerin yanı sıra Milas halkı da yer alıyor.
Filmde, şehir hayatının gürültüsü ve yapaylığından bunalan bir grup ekolojik aktivist, Muğla’nın bir köyüne yerleşip organik tarım ve hayvancılık yapmaya karar verir. Efeköy yakınlarındaki bölgeden çok sayıda arazi satın alan grup, maddi açıdan köylülerin sempatisini kazanmışlardır bile. Yeni kurdukları şirin köylerine Entelköy adını verirler. Ancak Efeköylülerle aralarının bozulması çok zaman almayacaktır. Köyün yakınlarına termik santral yapılacağının haberinin alınması işleri karıştırır. Yeni köylüler bu duruma karşı çıkarken, kandırılan Efeköy halkı zengin olacaklarını düşünerek termik santralin yapımını destekler. İki köyün birbirileri arasında geçen tartışma ve kavgaları, kulağa hoş gelen Ege şivesinin de etkisiyle doyumsuz diyalogları ortaya çıkarıyor. Entelköy ve Efeköy sakinleri artık görüşmezler ancak iki taraftan termik santral için kampanya yürütürler.
Bu sürede Entelköy sakinleri ekolojik tarım, hayvancılık ve turizm konusunda büyük yol kat ederler. Ünleri ülke çapına ulaşıp gazeteler çıkınca Efeköy sakinleri onların haklı olduğunu geç de olsa anlayacaktır.
entelköy efeköye karşı filmi full izle İki farklı kültürden insanların eğlenceli çatışmasının komik bir dille anlatıldığı Entelköy Efeköy’e Karşı, gülmekten katılacağınız güzelikte bir komedi filmidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder